HOBBY
Moderatorzy: duszek_koordynator, tesia, Moderatorzy
- migaweczka
- Duszek
- tesia
- Moderator
Hobby
Dziś rano ,jak wyszłam z psem na spacer,
nazbierałam dużo kasztanów i żołędzi.
Wyobraźcie sobie,że te żołędzie różnią się od siebie kształtem i kolorem zależy z jakiego dębu spadły.
Jedne z nich mają nawet taki ostro zakończony czubek i są jak małe pękate beczułki (są jednak różne gatunki dębów).
nazbierałam dużo kasztanów i żołędzi.
Wyobraźcie sobie,że te żołędzie różnią się od siebie kształtem i kolorem zależy z jakiego dębu spadły.
Jedne z nich mają nawet taki ostro zakończony czubek i są jak małe pękate beczułki (są jednak różne gatunki dębów).
JEZUS żyje!!!
ALLELUJA.
ALLELUJA.
-
- Moderator
Hobby na caly rok?-no chyba spiewanie roznych piesni koscielnych - adwetowych, koled, piesni na okres zwykly, na Wielki Post, na Wielkanoc, na Wniebowstapienie Panskie, na Zesanie Ducha Swietego... Wiele ich znam, szkoda, ze nie moge tu zaspiewac...
A kasztany tez lubie - szczegolnie wtedy, kiedy kwitna...
Pozdrawiam
Duszyczka Irenka
A kasztany tez lubie - szczegolnie wtedy, kiedy kwitna...
Pozdrawiam
Duszyczka Irenka
- migaweczka
- Duszek
Wreszcie mogę przedstawić rezultaty mojego hobby, a właściwie mojej pasji
Chór, w którym śpiewam, zajął III miejsce w konkursie w Myszkowie (dodam, że I ani II miejsca w naszej kategorii nie przyznano)
Wklejam linki do miejsca w sieci, gdzie można posłuchać naszego występu z koncertu laureatów:
Pieśń kolędników
Nie zobaczysz matko syna
Chór, w którym śpiewam, zajął III miejsce w konkursie w Myszkowie (dodam, że I ani II miejsca w naszej kategorii nie przyznano)
Wklejam linki do miejsca w sieci, gdzie można posłuchać naszego występu z koncertu laureatów:
Pieśń kolędników
Nie zobaczysz matko syna
- migaweczka
- Duszek
A tu można posłuchać pieśni z naszego dzisiejszego koncertu, który odbył się w kościele w Ogrodzieńcu, z okazji Święta Niepodległości:
Panu zaufałem
Modlitwa
Kronika
Głos duszy
Gloria
Ach, mój Niebieski Panie
Panu zaufałem
Modlitwa
Kronika
Głos duszy
Gloria
Ach, mój Niebieski Panie
- esterka
Re: HOBBY
Witam ale ja mam zupełnie inna pasje niż wy.Ani nie zbieram kasztanów tym bardziej muszelek.Ale lubie rysować kredkami olejnymi i czasem akwarelowymi no i maluje czasem farbami przeważnie akwarelą bo jest bardzo delikatna i przejrzysta dlatego
tak bardzo do mnie przemawia.Maluje też farbami olejnymi ale na razie mało.Jak kupie sztalugi będzie więcej.
Jak rysuje i maluje to czuje taka wielka radosc w sercu jakby spełnienie czegoś.Naprawdę fajne jest to uczucie.
tak bardzo do mnie przemawia.Maluje też farbami olejnymi ale na razie mało.Jak kupie sztalugi będzie więcej.
Jak rysuje i maluje to czuje taka wielka radosc w sercu jakby spełnienie czegoś.Naprawdę fajne jest to uczucie.
Jezus jest Prawdą i Życiem
- migaweczka
- Duszek
Ja też lubię rysować, ale moje prace raczej nie nadają się do pokazywania, bo to takie obrazeczki, które rysuję mojemu uczniowi do tekstów, które czytamy na lekcjach
Tesiu, popatrz jakie cudo, to tak a propos Twojego szydełkowania, bo myślę, że można je uznać za rodzaj hobby
http://www.irishlacemuseum.com/fullimag ... ress_f.jpg
A takie to bym strasznie chciała umieć zrobić
http://images4.fotosik.pl/236/c199c8da9369af0c.jpg
Tesiu, popatrz jakie cudo, to tak a propos Twojego szydełkowania, bo myślę, że można je uznać za rodzaj hobby
http://www.irishlacemuseum.com/fullimag ... ress_f.jpg
A takie to bym strasznie chciała umieć zrobić
http://images4.fotosik.pl/236/c199c8da9369af0c.jpg
- migaweczka
- Duszek
Moje rysunki są w zeszycie ucznia, więc nie da rady, Angelo
- migaweczka
- Duszek
No może troszkę, ale nick zobowiązuje
Esterko, prosimy o Twoje obrazy na forum
Esterko, prosimy o Twoje obrazy na forum
- kalina
- Moderator
Ja mam hobby na cały rok:) czytanie książek, ale jesli chodzi o zbieractwo to pocztówki, kartki:) aniołki róznej maści:)i bardzo cieszę się, że w duszkach jestem:)
Pozdrawiam serdecznie Kalina
Miłości, nadziei naładuj w kieszenie i chleb... ja tańczę a niebo, niebo gra...
Miłości, nadziei naładuj w kieszenie i chleb... ja tańczę a niebo, niebo gra...
- tesia
- Moderator
Migaweczko ta szydełkowa suknia jest śliczna,kiedyś dziergałam moim dzieciom sukienki z włóczki na szydełku a jeszcze wcześniej dziergałam wszystkie części garderoby dla lalek i misiów. A to co jest na tym drugim zdjęciu w Twoim poście umiałam bym zrobić, dla mnie jest to bardzo proste.
JEZUS żyje!!!
ALLELUJA.
ALLELUJA.
- migaweczka
- Duszek
To są zakładki do książek Tesiu, a ja ich nie umiem zrobić